Aanbod

Hieronder vind je een greep uit mijn aanbod

Herstel- en conditietraining

Herstellen betekent dat je zonder pijn en zonder beperkingen weer kan sporten. Na blessureleed of ziekte is het belangrijk dat je stap voor stap door actief te trainen weer op het gewenste niveau komt en zodoende weer deel kan nemen aan trainingen en wedstrijden. Hersteltraining richt zich op het gehele lichaam en heeft als doel jouw fysieke gesteldheid op peil te brengen en deze door te ontwikkelen naar het gewenste trainings- of wedstrijdniveau.


De hersteltraining is bedoeld voor sporters die voor een langere tijd niet konden sporten door een blessure of ziekte. De hersteltraining zorgt ervoor dat je conditioneel weer aansluit bij de groepstraining en dat je weer op wedstrijdniveau komt.


null

Loopscholing

Loopscholing is een trainingsvorm die tot doel heeft om de looptechniek efficiënter te maken.
Het doel is het verbeteren van de coördinatie, en bewustwording van de verschillende fases in de loopbeweging.
Deze fases zijn de contactfase en de zwaaifase.


1) De contactfase/steunfase is het moment waarop de voet in contact is met de grond.

2) De zwaaifase is het moment waarop de voet in de lucht is.

Sportmassage

Een sportmassage is gericht op het onderhouden van de conditie van de spieren, verschillende technieken worden toegepast om toegang te krijgen tot de diepere spierlagen. De verhoogde doorbloeding zorgt ervoor dat de vermoeidheids- en afvalstoffen sneller het spierweefsel verlaten. Hierdoor wordt de stofwisseling gunstig beïnvloed waardoor voedingsstoffen en zuurstof beter worden opgenomen. Zo herstelt het lichaam optimaal en blijft het in een goede conditie. Een sportmassage houdt het lichaam in optimale conditie voor, tijdens en na een sportprestatie.


Uitgangspunt van het handelen van de sportmasseur is het treffen van maatregelen ter verbetering van de fysieke gesteldheid van de sporter en ter voorkoming (van herhaling) van blessures.